Dobit Komercijalne banke 2,45 milijardi dinara

Bez autora
Aug 29 2012

Najveća domaća banka koja posluje pod kontrolom države, Komercijalna banka, objavila je konsolidovane finansijske izveštaje koji su nastali konsolidacijom poslovanja matične kompanije i zavisnih preduzeća ove banke u Crnoj Gori i Republici Srpskoj, kao i domaćeg investicionog društva KomBank Invest. S obzirom da su ova zavisna preduzeća sa prilično malim uticajem na poslovanje celog sistema, rezultati su manje-više slični u odnosu na ranije objavljene nekonsolidovane rezultate Komercijalne banke. Konsolidovani neto dobitak iznosio je 2,45 milijardi dinara, što je pad od 38,5 posto u odnosu na prvih šest meseci 2011. godine, uz velike rashode po osnovu kursnih razlika od deset milijardi dinara, dok je konsolidovana aktiva na kraju prvog polugodišta bila 322,2 milijarde dinara, što je rast od 10 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Dobit Komercijalne banke 2,45 milijardi dinaraNajveća domaća banka koja posluje pod kontrolom države, Komercijalna banka, objavila je konsolidovane finansijske izveštaje koji su nastali konsolidacijom poslovanja matične kompanije i zavisnih preduzeća ove banke u Crnoj Gori i Republici Srpskoj, kao i domaćeg investicionog društva KomBank Invest.

S obzirom da su ova zavisna preduzeća sa prilično malim uticajem na poslovanje celog sistema, rezultati su manje-više slični u odnosu na ranije objavljene nekonsolidovane rezultate Komercijalne banke.

Konsolidovani neto dobitak iznosio je 2,45 milijardi dinara, što je pad od 38,5 posto u odnosu na prvih šest meseci 2011. godine, uz velike rashode po osnovu kursnih razlika od deset milijardi dinara, dok je konsolidovana aktiva na kraju prvog polugodišta bila 322,2 milijarde dinara, što je rast od 10 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Akcije Komercijalne banke na kraju današnjeg trgovanja zabeležile istorijski najniži nivo od 1.100 dinara, što tržišnu kapitalizaciju ove banke spušta na 9,58 milijardi dinara (81,2 miliona evra).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik